VRTIĆE U KRUŠEVCU POHAĐA OKO 65% UPISANE DECE

Vrtiće predškolske ustanove “Nata Veljković” trenutno pohađa 60 do 65% od ukupnog broja upisane dece, a nekoliko pripremno-predškolskih grupa dece su u online režimu predškolske nastave, jer su njihovi vaspitači u karantinu, saznaje TV Jefimija od direktorke ove ustanove Vesne Živković. U tom slučaju se prave i izuzeci, odnosno, ako su nekom detetu oba roditelja zaposlena i ne postoje uslovi za njegovo čuvanje van vrtića, detetu je omogućen boravak u nekoj drugoj vaspitačkoj grupi, na te dve nedelje, objašnjava ona.

Od 370 zaposlenih u predškolskoj ustanovi do danas je njih četvrdesettroje preležalo virus, a petoro je trenutno inficirano – 4 vaspitača i jedna medicinska sestra,dok je troje zaposlenih u karantinu, zbog kontakta sa obolelim licem. Do danas je 135 vaspitača vakcinisano, sa obe doze protiv covid19 virusa, dodaje direktorka Predškolske ustanove “Nata Veljković” Vesne Živković.

Prijavljeno je da su 32 deteta trenutno u karantinu zbog korone u njihovim porodicama, a do sada nije prijavljen ni jedan slučaj inficiranosti među mališanima koji pohađaju vrtiće ove predškolske ustanove.

Sve epidemiološke mere koje su na snazi se strogo poštuju. Od 11. maja prošle godine onemogućen je ulazak u zgrade vrtića svima sem zaposlenima i deci. Prihvat i preuzimanje dece se realizuje ispred vrtića, a plaćanje na šalteru. Dogovori, obaveštenja i informacije između roditelja i vaspitača odvijaju se preko Viber grupa.

“Sve aktivnosti vezane za epidmiološke mere inače i u slučajevima kada je neko od zaposlenih inficiran, Predškolska ustanova “Nata Veljković” sprovodi u komunikaciji i koslultaciji sa kruševačkim Domom zdravlja i saradnja je odlična”, zaključuje direktorka Predškolske ustanove “Nata Veljković” Vesne Živković.