VODA SA JEZERA ĆELIJE JE ISPRAVNA /video

Kruševački Vodovod obavestio je korisnike da će za vreme trajanja vanrednog stanja Fabrika vode u Majdevu redovno i neometano raditi. Građani nemaju razloga za zabrinutost, jer voda za piće sa vodosistema „Ćelije“ je hemijski i bakteriološki potpuno ispravna – istakao je dir Kruševačkog Vodovoda Vladimir Milosavljević. Fabrika vode u Majdevu je snabdevena svim sirovinama za proizvodnju vode za piće u dužem periodu.

 

Građani nemaju razloga za zabrinutost, jer voda za piće sa vodosistema „Ćelije“ je hemijski i bakteriološki potpuno ispravna. Nastavlja se sa redovnom kontrolom kvaliteta vode koju obavljaju Zavod za javno zdravlje Kruševac i laboratorije Fabrike vode u Majdevu – navode iz Gradskog Vodovoda i napominju da se korona virus ne prenosi se putem vode što znači da ne postoji u vodovodnim sistemima, kao ni u ovdašnjem vodovodnom sistemu.

 

 

Iako će sve blagajne Vodovoda (u Dušanovoj 46, Kosančićevoj 3 i Jastrebačkoj 16) raditi u skladu sa propisanim merama, iz ovog preduzeća apeluju na korisnike da svoje obaveze izmiruju preko e-bankinga. Kako bi zaštitio zdravlje ljudi koji borave prostorijama Vodovoda, preduzeće dezinfikuje sva mesta, počev od radnog prostora do motornih vozila i mašina. Uvedena je obavezna upotreba sredstava za zaštitu u svim prostorijama gde se vrši prijem pošte i stranaka, svi rukovodioci su napravili planove rada svojih službi, napravljen je plan rada Fabrike vode u Majdevu kako bi se organizovao nesmetani kontinuirani proces proizvodnje vode za vreme trajanje vanrednog stanja. Napravljen je plan rada službi održavanja vodovodne i kanalizacione mreže.