VODA SA ĆELIJA U ZDRAVINJU, DVORANU I OKOLNIM SELIMA

Nakon mnogo godina stanovnici Zdravinja, Dvorana i okolinih mesta povezani su magistalnim cevovodom na sistem jezera Ćelije, čime će u narednom periodu imati stabilnost u vodosnabdevanju. Meštane Dvorana obišli su predstavnici grada Kruševca.

Intenzivni radovi na sistemu vodosnabdevanja trajali su od 2019. godine. U narednom periodu, oko 460 domaćinstava iz Zdravinja, Dvorana i okolnih mesta uskoro će biti priključeni na vodovodnu mrežu. U ranijem periodu, meštanima Dvorana vodosnabdevanje je stavaralo veliki problem, posebno u letnjim mesecima, jer se stanovništvo pretežno bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Pored svih neophodnih objekata, kruševački Vodovod intenzivno je radio na završetku izgradnje magistralnog cevovoda.

Tokom prošle godine Grad Kruševac i kruševački Vodovod doneli su odluku da magistarlni cevovod bude produžen za 1 km, kako bi se stvorili uslovi da se naseljeno mesto Pozlata takođe priključi na sistem Ćelije. Radovi na produženju magistalnog cevovoda počeće uskoro. Očekuje se da i meštani Pozlate do kraja godine budu priključeni na sistem vodosnabdevanja Ćelije.