VELIKI POŽAR U ROBNOJ KUĆI U CENTRU KRUŠEVCA

U kineskoj robnoj kući „Youmart“ u Vidovdanskoj ulici u centru Kruševcu, jutros oko 8 časova, kada su radnici došli na posao, izbio je požar.

Požar je prijavljan na 3. spratu u 8.05 jutros. Treći sprat nekadašnjeg „Beteksa“ je u potpunosti izgoreo, saznaje nezvanično TV Jefimija. Zaštićene su prostorije dopisništva RTS-a i Pozorišta, ali kako kažu iz Policijske uprave, ništa nije potpuno sigurno jer još uvek postoji opasnost od urušavanja.

Prvo je po prijavi preventivno evakuisana stambena zgrada „Češalj“, iako niije zahvaćen ni jedan stan. Kako nezvanično saznaje TV Jefimija od nadležnih iz kruševačke Policijske uprave, nema žrtava,ni povređenih!! Procenu materijalne štete biće moguće uraditi kada se požar u potpunosti smiri i kada bude moguće ući u zgradu.

Gradska uprava u Kruševcu će izdati tokom dana Rešenje o zabrani kretanja delom Vidovdanske ulice i trotoarom uz Robnu kuću, dok objekat u potpunosti ne bude obezbeđen od pada fasade i urušavanja. Tek tada će biti moguć i saobraćaj kroz Glavnu kruševačku ulicu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić je izrazio zahvalnost svim jedinicama koje su učestvovale u gašenju požara.

Vatrom je ugroženo nekoliko hiljada kvadrata. Na licu mesta je osam vatrogasnih ekipa i Hitna pomoć. Vatrogasci su na terenu, ali za sada nije poznato da li je neko povređen.

Gust crni dim i plamen vidljivi su iz velikog dela grada.

Stanari stambene zgrade koja se nalazi u istom bloku zgrada su evakuisani.

Zgrada u kojoj je izbio požar je iz 1938. godine. To je nekadašnja zgrada Trgovačke omladine, sagrađena iz dva krila. U jednom je stambena zgrada, a u drugom Kulturni centar i dopisništvo RTS-a, Pozorište, banka i više prodajnih objekata.

Na snimcima se vidi kako plamen guta drugi sprat zgrade, kao i sam krov.

Hidraulične platforme za gašenje požara stigle su iz Niša i Kraljeva.