VAKCINACIJA PROTIV COVID19 POČELA TOKOM VIKENDA U KRUŠEVCU

Vakcinacija građana koji su se prijavili putem e-uprave počela je u subotu u Kruševcu, kada je vakcinu primilo 20 sugrađana starijih od 75 godina. Kako je istakla direktorka kruševačkog Doma zdravlja u toku nedelje nastaviće se vakcinacija građana po prioritetima, a oni koji su se prijavili, informaciju o zakazanom terminu dobiće putem sms poruke ili telefonskim pozivom. Prvih 20 sugrađana koji su primili vakcinu protiv kovida 19 nisu imali alergijske reakcije ni negativna dejstva, za TV Jefimija je rekla direktorka Doma zdravlja Kruševac Marina Kostić i dodaje da ce se imunizacija nastaviti narednih dana. Prijava građana za vakcinaciju vrši se putem potala e-uparava i call centra. Kako je i planirano, nakon zdravstvenih radnika, pripadnika vojske i policije, vakcinišu se građani stariji od 75 godina. Građani koji su se prijavili za vakcinaciju protiv korona virusa, informaciju o zakazanom terminu dobiće putem sms poruke ili telefoonskog poziva. Sve je spremno za nastavak imuizacije i kada je reč o vakcinalnim punktovima i stručnom osoblju, dodala je direktorka Doma zdravlja Kruševac.

Kako je najvljeno, u toku su i pripreme za opremanje Hale sportova gde će se u narednom periodu vršiti masovna imunizacija stanovništva.

U Opštini Trstenik vakcinacija će krenuti tokom nedelje. Predsednica Opstine Milena Turk i dr Zaklina Ristić, direktorka Doma zdravlja obišle su prostor Likovnog salona gde su postavljena 3 punkta na kojima ce se vršiti imunizacija.