VAKCINACIJA JE JEDINA PRAVA ZAŠTITA OD COVID19

Iako je epidemiološka situacija povoljnija nego što je bila u prethodnih mesec dana, još uvek je nepovoljna, a tome svedoče podaci o broju zaraženih i hospitalizovanih zbog komplikacija usled infekcije virusom Covid19. Na bolničkom lečenju na infektivnom odeljenju u Kruševcu trenutno je više od 80 pacijenta, kaže Dušan Todorović iz gradskog Sektora za vanredne situacije.

Kada je reč o imunizaciji, u Kruševcu je prvu dozu primilo oko 32000, a obe doze preko 53000 građana. Kada je reč o ostalim opštinama Rasinskog okruga, odziv nije zadovoljavajući, te je tako u Trsteniku do sada prvu dozu vakcine primilo oko 8200 lica. Jedina prava prevencija protiv koronavirusa je vakcinacija što većeg broja ljudi u što kraćem vremenskom roku, svakodnevno ističcu lekari.

Podsećamo da, osim centra za imunizaciju u Hali sportova, vakcinacija se vrši i u seoskim ambulantama na teritoriji grada i okruga. Takođe, omogućena je vakcinacija bez prethodnog zakazivanja za sve koji su se odlučili za Sinofarmovu vakcinu.