USPEŠNO REALIZOVAN MEMORIJALNI TURNIR „OLIVER TOMIĆ“

U nedelju je, u Kruševačkoj Hali Sportova održan Memorijalni turnir u karateu “Oliver Tomić”, za sve uzrasne kategorije i takmičarske discipline. Memorijalni turnir “Sensei Oliver Tomić” je organizovan prvi put, u čast čuvenog Olija koji je preminuo pre godinu dana, 21. februara 2021. godine.

Memorijal “Oliver Tomić” u karateu za sve uzrasne kategorije i takmičarske discipline organizovan je u nedelju u kruševačkoj Hali sportova a učestvovalo je preko 130 karate klubova iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije. I pored aktuene epidemiološke situacije, Kruševac je u nedelju bio domaćin više od 1050 takmičara.

Podsećamo, Oliver Tomić Oli se svrstava u red najuspešnijih jugoslovenskih karatista svih vremena. Kao trener karate kluba „Kruševac“ postigao je impozantne rezultate od kojih treba istaći: 1979. godine na prvom prvenstvu SFRJ za mlađe i starije pionire u Ljubljani od ukupno 8 kategorija njegovi takmičari osvajaju zlatne medalje u 6 kategorija, zaslužan je za sve rezultate Tomić Miloša najuspešnijeg srpskog karatiste svih vremena (jedinog Evropljanina koji je na 3 uzastopna svetska prvenstva nastupao u finalima i u njima nije izgubio ni jedan poen, svetskog šampiona, seniorskog evropskog vicešampiona sa samo 17 godina, višestrukog osvajača raznih evropskih i svetskih kupova, višestrukog šampiona SCG,…), otškolovao je veoma veliki broj šampiona SFRJ, SRJ, SCG i Srbije i svrstao karate klub „Kruševac“ u red najuspešnijih karate klubova „stare“ Jugoslavije.