UPOZORENJE RHMZ: NOĆAS I SUTRA OBILNA KIŠA

U toku noći i sutra očekuje se veća količina padavina u Banatu, Pomoravlju i Šumadiji, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Si timovi Sektora za vanredne situacije su i u ovom trenutku na terenu, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

 

Sutra su mogući i porasti vodostaja na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave, upozoravaju iz RHMZ.

 

Povodom upozorenja RHMZ-a oglasio se i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.

 

„Svi timovi Sektora za vanredne situacije su i u ovom trenutku na terenu i zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja, prate situaciju i po potrebi će odmah reagovati“ rekao je Marić. Kaže da je vanredna situacija trenutno na snazi na teritoriji Čačka, na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delu teritorija opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana i Kosjerić.

 

„Tokom današnjeg dana nije bilo novih slučajeva ugrožavanja infrastruktrure niti domaćinstava uzrokovanih padavinama, a u cilju normalizacije vršeno je raščišćavanje puteva na više lokacija“, rekao je Marić.

 

Izvor: rts.rs