UGOVOR ZA REKONSTRUKCIJU DVA VRTIĆA U KRUŠEVCU

Potpisana su dva ugovora o rekonstrukciji i dogradnji dva kruševačka vrtića „Golub mira“ i „Labud“. Ugovore je, u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, potpisao ministar Ružić, a u ime grada ugovore su potpisali zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović i izvođač radova. Ministar Branko Ružić je ocenio da je ulaganje u obrazovanje ključ razvoja našeg društva i da je Ministarstvo zato, uz pomoć Svetske banke ušlo u projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“. Za ova dva vrtića u Kruševcu, kako je rekao ministar, biće izdvojeno preko 58 miliona dinara, bez PDV.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz ovaj projekat nastoji da poveća broj mesta u predškolskim ustanovama, da se poveća obuhvat dece, naročito iz osetljivih socijalnih grupa i to izgradnjom novih i adaptacijom postojećih objekata. „Kroz ovaj projekat obezbedićemo oko 11.000 novih mesta u vrtićima širom Srbije. “, zaključio je ministar. Zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović rekao je da je potpisivanje ugovora veoma važno za ovaj grad i za bolje uslove boravka dece u vrtićima. Dodao je da će kroz ovaj projekat, ova dva vrtića u Kruševcu dobiti veći kapacitet, ali i novi nameštaj, didaktička sredstva, igračke i sve što je neophodno za boravak dece u vrtićima.

Potpisivanju Ugovora o dogradnji i rekonstrukciji vrtića „Golub mira“ i „Labud“ prisustvovala je i direktorka kruševačke predškolske ustanove “Nata Veljković” Vesna Živković.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.