U OPŠTOJ BOLNICI POČELA SA RADOM MAGNETNA REZONANCA

U Opštoj bolnici Kruševac počela je sa radom magnetna rezonanca. Pacijenti koji su do sada po snimke sa ovog uređaja išli u Niš i Beograd, sada su u mogućnosti da sve obave u Kruševcu. Do sada je obavljeno 120 pregleda.

U Kruševac je krajem prošle godine dopremljen najsavremeniji medicinski dijagnostički sistem „magnetna rezonanca“, koji je smešten u novi blok u zgradi Dijagnostičkog centra koji je nedavno počeo sa radom. Magnetna rezonanca, čija je vrednost 450.000 evra, kupljena je sredstvima Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Republike Srbije. Kruševac je jedan od retkih gradova u Srbiji, van Kliničkih centara, koji ima magnetnu rezonancu. Do sada je Opšta Bolnica Kruševac pacijente za snimak na ovakvom uređaju upućivala u Niš ili Beograd.

Magnetna rezonanca značajno je unapredila kvalitet zdravstvenih usluga za sve građane sa teritorije Rasinskog okruga, jer pregled na magnetnoj rezonanci u Kruševcu doprinosi bržem uspostavljanju precizne dijagnoze kod različitih oboljenja.