U KRUŠEVCU NAJVEĆE GUŽVE JUTROS ISPRED DIS-a

Peta nedelja epidemije koronavirusa u Srbiji počela je najtežim danom, posle kojeg je broj zaraženih porastao na 1.476. Preminulih je ukupno 39, a stručnjaci i dalje nastavljaju da apeluju na ljude da ne izlaze iz kuća. Danas od 13 časova počinje zabrana kretanja svih ljudi do ponedeljka u 5 ujutru, a samo su penzioneri u ranim jutarnjim časovima mogli u prodavnice.

 

Mnogobrojni penzioneri rano jutros, a potom i drugi stanovnici, u nekoj od prodavnica i supermarketa snabdevaju se danas potrepštinama, da bi sve obaveze završili do 13 časova, kada počinje policijski čas, kao deo mera u borbi protiv širenja korona virusa. Neki su išli i u apoteke po lekove, neki do bankomata, neki da natoče benzin..

 

U Kruševcu su najveće gužve jutros zabeležene ispred DIS-a, ali poštovani su svi propisi zaštite od koronavirusa, redovi su bili dugi ali pravilni. 

 

 

Maloprodajni trgovinski lanci širom Srbije otvorili su vrata za najstarije, a kako je jutros potvrdio ministar trgovine Rasim Ljajić, za njih je jutros bilo otvoreno mnogo više prodavnica nego ranije. Prodavnice su jutros, kao i prethodne dve nedelje, bile otvorene od 4.00 do 7.00, a penzioneri su zbog kupovine namirnica svoje domove mogli da napuste od 3.00 do 8.00 jutros.

 

Za ostale građane prodavnice ove subote uglavnom rade do podne, pošto u Srbiji od danas važi novi režim trajanja policijskog časa vikendom – od subote u 13 sati do ponedeljka u pet časova ujutru.

 

rts.rs / blic.rs / jefimija.tv