TOKOM SEDMODNEVNE AKCIJE ROADPOL OTKRIVENO OKO 14.000 PREKRŠAJA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom sedmodnevne akcije ROADPOL isklјučili su iz saobraćaja 1.870 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su upravlјali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ova  akcija je sprovedena u 30 evropskih zemalјa članica organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija).

Tokom akcije, kontrolisano je više od 71.500 vozača i otkriveno je ukupno 14.027 prekršaja, a 377 vozača zadržano je u službenim prostorijama zbog prekršaja.

U okviru ove akcije, od subote, 17. juna u 12 časova do nedelјe, 18. juna u 12 časova, sprovedena je akcija Alcohol & Drugs Marathon, kada su tokom 24 časa neprekidno u kontroli saobraćaja bili angažovani svi raspoložili alkometri i droga testovi. U svega 24 časa, iz saobraćaja je isklјučeno 608 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i 13 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

S obzirom na to da u narednom periodu predstoji održavanje muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo velikog broja posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju povolјnog stanja bezbednosti saobraćaja.