STIŽE ZAHLAĐENJE

U nedelju u celoj zemlji malo niža i prijatnija temperatura uz promenljivo oblačno vreme i sunčane periode. U toku dana sledi jači razvoj oblaka koji mogu usloviti povremenu kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom. Duvaće slab vetar severnih pravaca. Pritisak malo iznad normale na seeru i malo ispod normale na jugu Srbije. Minimalna jutarnja temperatura od 11°C do 18°C, a maksimalna od 23°C u Užicu do 28°C na istoku i severu.

U nedelju u Kruševcu toplo za ovo doba godine uz sunčane periode, ali nestabilno sa dnevnim razvojem oblaka. Postoji mogućnost za pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom popodne. Duvaće slab severni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 26°C.

Početkom iduće sedmice u Srbiji malo niža temperatura i nestabilnije vreme uz manje sunčanih intervala. Postojaće povoljni uslovi za razvoj oblaka i pojavu kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Biće i sunčanih perioda, a manja šansa za kišu je na severu Vojvodine. Duvaće slab vetar severnih pravaca. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 17°C, a maksimalna od 20°C u Dimitrovgradu do 26°C na severu Vojvodine.

 

U ponedeljak u Kruševcu svežije i promenljivo oblačno vreme sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Biće i malo sunčanih perioda. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 23°C.

Od utorka do kraja sedmice u Srbiji umereno toplo uz sunčane periode i dnevni razvoj oblaka. Postojaće povoljni uslovi za pojavu kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom u popodnevnim satima.