SEZONA U VRNJAČKOJ BANJI POČINJE 15. MAJA /video

Hotelijeri u Srbiji nakon smirivanja epidemije izazvane virusom Covid19 sa nestrpljenjem očekuju nastavak turističke sezone. Juče je u Vrnjačkoj Banji održan sastanak hotelijera sa rukovodstvom ove Banje, na kojem su dogovoreni dalji koraci za nastavak sezone. Interesovanje građana Srbije za banjski turizam je i ove godine veliko, a naročito zbog činjenice da se i sa smirivanjem pandemije koronavirusa u svetu, mnogi neće odlučiti da svoje letovanje provedu na nekom od letovališta u inostranstvu.

 

Hotelijeri u Vrnjačkoj Banji su spremni da nakon dvomesečne pauze krajem maja startaju svoj ugostiteljski rad. Na sastanku hotelijera Vrnjačke banje dogovoren je zajednički marketinški nastup, kako bi na pravi način potencijalnim gostima bilo predstavljeno sve ono što Vrnjačka Banja nudi. U predhodnim godinama urađeno je dosta na poboljšanju uslova smeštaja u banjskim hotelima i poboljšanju ponude sadržaja koje Vrnjačka Banja nudi. Na žalost, sa dolaskom korone u naše živote, turizam je jedna od oblasti u društvu koja je pretpela najveći udarac. Jednoglasno je usvojen predlog da turistička sezona u Vrnjačkoj banji počne 15. maja, naravno uz poštovanja svih propisanih mera prevencije i zaštite od virusa Covid19. Hotelijeri Vrnjačke Banje se slažu u oceni da bi građani koji se odluče za letovanje ove godine, to ipak učine u nekom od turističkih centara Srbije, a i pored kriznog perioda izazvanog koronavirusom, u Vrnjačkoj Banji očekuju rekordnu posećenost.

 

 

Hotel Merkur je u predhodnih mesec dana pretvoren u Covid bolnicu u kojoj su bili smešteni zdravstveni radnici, pripadnici MUP-a i Vojske Srbije, koji su bili zaraženi lakšim oblikom ovog virusa tokom vršenja radne obaveze. Planirano je da se već od danas započne sa pripremnim aktivnostima u smeštajnim, medicinskim, wellness i restoranskim prostorima, kako bi nadležni u opšini Vrnjačka Banja i svi banjski ugostitelji svojim budućim gostima pokazali da more može da ima adekvatnu zamenu.