PRVI COVID PACIJENTI SMEŠTENI U HALU SPORTOVA

U privremenu Covid bolnicu u kruševačkoj Hali sportova večeras su primljena prva tri pacijenta sa potvrđenim virusom korona i blagom kliničkom slikom inficiranosti, a očekuje se prijem novih pacijenata tokom noći.

 

Medicinsko osoblje, pod kompletnom zaštitnom opremom je Hali i stara se o pacijentima. Do 19.00 sati večeras su kruševačku Covid bolnicu obezbeđivali pripadnici Komunalne milicije, a od 19.00 sati Covid bolnicu obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije, Garnizon Kruševac. Niko sem medicinskog osoblja i vojske nema pristup Privremenoj Covid bolnici. Vojska je postavila tri kontrolna punkta.

 

Podsećamo, Hala sportova u Kruševcu preuređena je na najvišem medicinskom nivou, kako su potvrdili kineski epidemiolozi koji su Halu obišli u utorak. Bolnički  kreveti za privremenu bolnicu kupljeni iz donacije Udruženja privrednika Kruševac, Krizni štab opštine Kruševac je obezbedio jastuke i posteljinu, a medicinska oprema koja je donirana, nakon epidemije biće ustupljena Kruševačkoj bolnici, a kreveti kasarni u tom gradu.