PREDSTAVLJEN PROSTORNI PLAN BUDUĆEG AUTOPUTA

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture organizovali su danas u zgradi Gradske uprave Kruševac prezentaciju „Prostornog plana posebne namene za Moravski koridor“. Inače, na teritoriji našeg grada završen je veći deo posla koji se tiče ekspoprijacije zemljištva i to je jedan od razloga zbog čega će izgradnja „Moravskog koridora“ i krenuti iz Kruševca.

 

Prezentacija je održana u okviru Javnog uvida, koji se tiče izgradnje autoputa Pojate – Preljina, odnosno „Moravskog koridora“. Resorno ministarstvo prezentovaće plan u svih sedam lokalnih samouprava kroz koje će proći budući autoput, kako bi i građanima predstavili i eventualno odgovorili na pitanja i sugestije koja se tiču prostora na kome će se graditi „Moravski koridor“.

 

Kada je reč o eksproprijaciji zemljišta grad Kruševac je uspešno priveo kraju veći deo posla. Izdato je oko 2000 rešenja, istakla je gradonačelnica Jasmina Palurovic i dodala da je današnja prezentacija realizovana sa ciljem da, pored ostalih subjekata, i građani dobiju odgovore na pitanja, koja se tiču  plana za izgradnju autoput,a od stučnih službi i predstavnika resornog Ministarstva.