VREO VIKEND, U NEDELJU UVEČE NEPOGODE

U nedelju vrlo toplo u Srbiji sa dužim sunčanim periodima, ali nestabilno sa razvojem oblaka popodne i mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom krajem dana. Duvaće umeren i vruć južni i jugoistočni vetar, u pomoravlju i podunavlju povremeno pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 23°C, a maksimalna od 33°C na severu do 38°C na jugu Srbije.

 

U nedelju u Kruševcu vrlo toplo sa dužim sunčanim periodima, a krajem dana sa mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren južni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 37°C.

 

U ponedeljak u celoj zemlji svežije sa češćom i lokalno obinijom kišom i pljuskovima. Počeće da duva umeren zapadni i severozapadni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 20°C, a maksimalna od 26°C na severu do 31°C na jugu Srbije.

 

U ponedeljak u Kruševcu malo svežije sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar pre podne slab, a popodne umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 28°C, popodne u padu.

 

U utorak na severu Srbije suvo, a u ostalim krajevima je moguća kratkotrajna kiša. Biće malo svežije od proseka. U sredu sunčano i toplije, a u četvrtak i petak je ponovo moguća povremena kiša i pljuskovi uz manji pad temperature. Generalno, iduće sedmice u većini dana neće biti vrućine i temperatura neće prelaziti granicu od 30°C.