POKLONI GRADA PORODICAMA SA TROJE I VIŠE DECE

Vidovdanska akcija “Treće dete” je 69. po redu. Prethodne dve su, zbog specifičnih epidemioloških uslova, održane bez uobičajene svečane dodele poklon čestitki u Mozaik sali gradskog zdanja, već su novčani iznosi porodicama uplaćeni na namenske tekuće račune. Ovoga puta, zbog povoljnije epidemiološke situacije, manifestacija se vratila tradiciji svečanog uručenja ovog novčanog podsticaja porodicama sa više dece.

Akcija „Treće dete“ je humana i podsticajna aktivnost koja je usmerena ka pospešivanju nataliteta, ali je istovremeno i materijalna podrška roditeljima sa većim brojem dece. Akcija ima za cilj ohrabrenje mladih da osnuju porodicu kao i pružanje podrške roditeljima u njihovim naporima da budu odgovorni i srećni roditelji po meri svoje dece.

Akcija “Treće dete” tradicionalno se organizuje dva puta godišnje, pred Vidovdan i pred Novu godinu. Tada bebe rođene u prethodnih šest meseci, koje su treće, četvrto ili peto dete u porodici, od Grada Kruševca dobijaju poklon čestitku od deset hiljada dinara.