PAKUJU SE PAKETI POMOĆI, ISPORUKA DO NEDELJE

Na adrese 31.200 penzionera, koliko ih je na teritoriji grada Kruševca do nedelje popodne stići će obećani paketi pomoći, koji sadrže zaštitne maske, osnovne životne namirnice, sredstvo za dezinfekciju i nedeljni list „Pobeda“, gde su istaknuti svi važni brojevi telefona, call centra na koje se mogu javiti, ukoliko im je potrebna neka vrsta pomoći. Svi koji žele da pomognu, mogu da se jave Gradskom štabu za vanredne situacije. Za sada Kruševac ima dovoljan broj volontera koji će u narednom periodu biti raspoređeni u Mesnim zajednicama. Pohvalnno je što su se zaposleni iz pojedinih Javnim ustanova i preduzeća kolektivno organizovali da pruže pomoć. Samo je iz Predškolske ustanove „Nata Veljković“ 48 volontera koji pakuju i distribuiraju pakete za penzionere.

 

 

Cisterne sa dezinfekcionim sredstvima biće u petak do 15 sati postavljene na svih 200 lokacija, kako je ranije najvljeno, istakao je direktor Bezbednosno informativne agencija Bratislav Gašić, nakon obilaska magacinskog prostora preduzeća „Metalpromet“ gde se pakuju pomenuti paketi za najstarije sugrađane.

 

Gašić je naglasio da su epidemiolozi krusevačkog ZZJZ, u toku danasnjeg i predhodnih dana, u kompaniji „Henkel“ vršili ispitivanja i nadzor dezinfekcije prostora kao i da ce se uskoro znatti da li ima potrebe da se u toj fabrici privremeno obustavi rad ili ne, s obzirom da je ranije kod tri zaposlena potvrđeno prisustvo koronavirusa. Gasic je istakao i da su glasine da je direktor JKP „Vodovod Kruševac“ zarazen korona virusom netačne.