OTVARANJE PRODAVNICE „LIDL“ U KRUŠEVCU SLEDEĆEG MESECA

Više od deset prodavnica „Lidla“ otvoriće svoje kapije za potrošače u oktobru, saznaju „Novosti“. Iako u ovoj kompaniji ne žele da preciziraju tačan datum otvaranja, naša redakcija je došla do saznanja da će prvi kupci u toku sledećeg meseca moći da pazare robu u jednom od najpoznatijih svetskih loukostera.

Izvor lista „Novosti“, koji je insistirao na anonimnosti, kaže da je „Lidl“ već poručio veliki kontingent robe od domaćih proizvođača, čiji će se brendovi naći na njegovim policama. Imajući u vidu da će tokom ovog meseca početi proizvodnja robe za „Lidl“, sa kraćim rokom trajanja, jasno je da će do otvaranja doći baš u oktobru. Ovim će se konačno završiti saga o dolasku ovog lanca u Srbiju, koji je u mnogim gradovima širom zemlje odavno izgradio svoje prodajne objekte, a u junu je svečano, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvorio veliki distributivni centar u Staroj Pazovi. Kako su iz „Lidla“ više puta ponavljali, oni će odjednom da počnu sa radom i to u najmanje deset, možda čak i 15 objekata.

 

Uz izgradnju supermarketa, „Lidl“ je već primio u stalni radni odnos čak 1.000 radnika, koji su u međuvremenu prošli kroz plaćene obuke širom regiona, gde ova kompanija već radi. Nezvanično saznajemo da u samim objektima već postoji roba i da u njima radnici, kasiri uvežbavaju svoje buduće zadatke.

 

Najveća je nepoznanica hoće li nam „Lidl“ doneti i niže i prihvatljivije cene. Iako naši ekonomisti misle da se ništa neće dramatično promeniti, proizvođači i novi „Lidlovi“ partneri iz Srbije tvrde da će cene biti prilično niže nego u postojećim trgovinskim lancima.

 

Izvor: novosti.rs