OSLIKAN MURAL U DVORIŠTU DOMA „JEFIMIJA“

Kako bi se obezbedio što ugodniji i lepši boravak za 24 korisnika, koliko ih ukupno ima u Domu za nezbrinutu decu „Jefimija“ u Kruševcu, prethodnih meseci urađeno je dosta. Rađena je rekonstrukcija Doma, opremljene su kuhinja i trpezarija, zamenjene sve led svetiljke i sanitarije u kupatilima korisnika i njihovim sobama, uređeno dvorište, a na zidu u dvorištu oslikan je mural sa likom Novaka Đokovića, ali i sa simbolima grada i Ustanove.

Sa štićenicima doma “Jefimija” je bilo lako i lepo raditi, naglašava autorka murala, akademska slikarka Marija Ćirić, dobro poznata Kruševljanima kao autorka “Devojke sa krčagom” koja zauzima centralno mesto u kružnom toku na Trgu Kostrnica.

Na Vidovdan, povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja Kruševca, dom za nezbrinutu decu „Jefimija“ iz Kruševca obišla je resorna Ministarka Darija Kisić Tepavčević koja je tom prilikom rekla da Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja za poboljšanje uslova rada i kvaliteta usluga u ovoj ustanovi opredelilo gotovo 3 miliona dinara.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.