ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA KRUŠEVCA

Skupština grada Kruševca donela je odluku o dodeljivanju nagrade i specijalnih zahvalnica zaslužnim pojedincima i organizacijama koji su dali doprinos razvoju grada. Vidovdanska nagrada biće uručena predsednici Vlade Ani Brnabić.

Plakete grada Kruševca, pripašće Klubu privrednika grada Kruševca, Zoranu Drobnjaku, direktoru JP „Putevi Srbije“, Centru za socijalni rad, te posthumno Oliveru Oliju Tomiću, sportisti i treneru Karate kluba “Kruševac” i Mići Mićiću, gradonačelniku Bijeljine. Pohvala grada Kruševca pripašće Mariji Urošević, profesoru, šahovskom FIDE majstoru za postignute razultate u šahu i doprinos obrazovanju mladih u oblasti predizetništva, Nikoli Simiću, karatisti za izuzetne sportske rezultate, Slavici Simić, glavnoj medicinskoj sestri Odeljenja za infektivne bolesti Opšte bolnice Kruševac, za iskazanu požrtvovanost na delu u zbrinjavanju pacijenata tokom epidemije Kovid 19, Slobodanu Kerkezu, dugogodišnjem profesoru i direktoru Kruševačke gimnazije za rezulate postignute u oblasti obrazovanja i plodan naučni i publicistički rad, Dejanu Vesiću, glavnom inženjeru nadzora JP “Putevi Srbije”, za izuzetno zalaganje i odlične rezultate rada na razvoju državnih puteva na teritoriji Kruševca i Rasinskog okruga, Anastasiji Nikolić, članici plivačkog kluba “Rasin0a”, za izuzetne sportske rezultate u plivanju, Jeleni Đoković, voditeljki ”Jutra” na televiziji “Jefimija”, za uspešan novinarski rad, Aniki Milošević, učenici 7. razreda O.Š.“Jovan Popović”, za višegodišnje uspešno učestvovanje na likovnim kolonijama i izložbama, studentu 4. godine fakulteta zaštite na radu Aleksandru Stamenkoviću, za izuzetan uspeh tokom studija, Milošu Mihajloviću, medicinskom tehničaru Gerontološkog centra za iskazanu humanost na delu u zbrinjavanju korisnika, mlekari Eko mlek Kaonik za dugogodišnje uspešno poslovanje i Draganu Živkoviću dugogodišnjem dobrovoljnom davaocu krvi za iskazanu humanost na delu davanjem krvi preko 100 puta.

Na sednici Skupštine grada Kruševca usvojena je Odluka o dodeljivanju specijalnih priznanja „Zahvalnica grada“, povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja Kruševca. Na spisku dobitnika je 100 pojedinaca i organizacija iz prošlosti i sadašnjosti Kruševca koji su dali doprinos razvoju grada. Lokalni parlament razmatrao je i Predloge o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad, kao i Predlog plana detaljne regulacije Regionalnog centra za upravljanje otpadom Srnje i o planskim i pravno imovinskim rešenjima.