OBELEŽEN DAN OPŠTINE VARVARIN I GODIŠNJICA VARVARINSKE BITKE

Opština Varvarin obeležila je dan opštine i 212. godišnjicu Varvarinske bitke. Tim povodom upriličena je svečana sednica skupštine opštine na kojoj su uručene plakete i zahvalnice institucijama, ustanovama i pojedincima koji su doprineli razvoju Varvarina u svim segmentima u protetekoj godini. Kako je istakla predsednica opštine, sumirajući rezulate rada, realizovani su mnogobrojni infrastrukturni projekti i rekonstruisani su značajni obrazovni i zdravstveni objekti. Takođe, u saradnji sa resornim ministarstvima realizuju se programi podrške populacionoj politici i očuvanju sela u ovoj opštini.

Plakete za doprinos u razvoju opštine, između ostalih, dobili su predstavnici ministarstva saobraćaja i infrastrukture, ministarstva poljoprivrede i ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a prisutnima se obratio ministar Tomislav Momirović.

Svečanoj sednici povodom dana opštine Varvarin prisustvovali su predstavnici Rasinskog okruga i grada Kruševca, direktori javnih preduzeća i ustanova, narodni poslanici kao i sveštenstvo Kruševačke eparhije.