OBELEŽEN DAN 246. BATALJONA ABHO /video

Na vojnom kompleksu „Ravnjak“ u garnizonu Kruševac, osvećen bogoslužbeni prostor posvećen «Vozdviženju Časnoga Krsta» uz Svetu Arhijerejsku Liturgiju, obeležena je i krsna slava bogoslužbenog prostora i Centra ABHO. Svetu Arhijerijsku Liturgiju održali su Njegovo preosveštenstvo Episkop niški i vojni gospodin Arsenije i Episkop kruševački gospodin David.

 

Pripadnici 246.bataljona ABHO i Centra ABHO, svečano su obeležili 28. septembar-Dan ABH službe Vojske Srbije. U proteklim godinama ABH služba je izrasla u osavremenjenu službu, a tradicije „Barutanskog bataljona“ i danas dostojno nastavljaju 246.bataljon ABHO i Centar ABHO.

 

Na svečanosti je istaknuto da su pripadnici ABH službe stručno osposobljeni za izvršavanje zadataka u svim misijama Vojske Srbije.Svečanosti su prisustvovali predstavnici Komande Kopnene vojske i Komande za obuku, komandanti jedinica garnizona Kruševac, penzionisani pripadnici ABH službe,predstavnici lokalne samouprave sveštenstva i monaštva Srpske pravoslavne crkve kao i predstavnici privrednih organizacija grada Kruševca.