NACIONALNO PREDUZETNIČKO TAKMIČENJE SREDNJOŠKOLACA SRBIJE U KRUŠEVCU

U ponedeljak, 19. marta u Beloj sali Kulturnog centra u Kruševcu, održano je lokalno takmičenje učenika srednjih škola iz Kruševca u izradi biznis planova i veštinama njihovog prezentovanja, u okviru projekta „NaPred”, nacionalno preduzetničko takmičenje srednjoškolaca Srbije.

Projekat je pokrenula Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (VŠPEP), a uz finansijsku podršku Razvojne agencije Srbije (RAS) i uz podršku poslovne zajednice organizovane u okviru PKS. Projekat je pokrenut pre nešto manje od osam meseci i u ovom kratkom periodu uspostavljena je saradnju sa 17 lokalnih samouprava u Srbiji; sa više od 50 srednjih škola, a radionicama o “Izradi biznis plana” i “Veštini prezentovanja” obuhvaćeno je preko 2,000 srednjoškolaca, dok je preko 500 njih animirano i motivisano da se uključi u Projekat i da učestvuje u gradskim/opštinskim takmičenjima.  Na takmičenju u Kruševcu, učestvovala su 4 učenička tima koji su prezentovali svoje poslovne projekte. Njih je ocenjivao žiri sastavljen od renomiranih privrednika ovog grada.

Najbolji je bio tim “BEAUTY PIG” iz Ekonomsko-trgovinske škole Kruševac. Stefan Petković, Branislav Radenković i Andrija Rakić najbolje su predstavili svoj biznis plan i svoju poslovnu ideju.

Ekipa iz Prve tehničke škola Kruševac, pod nazivom „HRONOLINO“ je osvojila drugo mesto, a ovu ekipu čine učenici: Lazar Milanović, Tamara Stolić, Marijana Nikolić i Vuk Kovačević.

Treće mesto rezervisano je za tim “PAPIRKO”, koga čine učenici iz „Prve tehničke škole“– Kruševac, i to su: Lazar Ilić, Marko Marković, Anđela Aleksić i Stefan Kljajić.

Žiri su činili Dragana Bogdanović, Bojan Trebješanin, Radoš Kandić, Katarina Danev, Sonja Milovanović i Goran Lapčević.