NA SVETSKI DAN ROMA PROMOCIJA KNJIGE „DECA SVETA“ /video

Na Svetski dan Roma, u Beloj sali Kulturnog centra Kruševac predstavljena je dvojezična knjiga dečje poezije „Deca sveta“ na srpskom i romskom jeziku, autorke Jelene Protić Petronijević.

“U mojoj porodici je bilo intenzivnog druženja sa Romima, bili smo uvek zajedno, imam zaista lepa iskustva. Najjača i najlepša sam sa budućim čitaocima i podelila kroz knjigu “Deca sveta”. Knjiga je nastala potpuno prirodno, a ne planirano”, rekla je Jelena Protić Petronijević.

Kulturno centar Kruševac je dosta pomogao logistički u realizaciji izdavanja ove dvojezične knjige. Izdavač je Udruženje građana “Romani cikna” iz Kruševca.

“Roma ne treba da se setimo samo na Dan Roma, već da stalno budemo sa njima i da im budemo na pomoći i prepoznamo sve njihove velike talente”, rekla je autorka knjige Jelena Protić Petronijević.

Promociju knjige su svojom muzikom upotpunili Stefan Jovanović, jedan od junaka knjige “Deca sveta” i njegova supruga Milena Miljković na violini i klaviru. Prevod poezije, sa srpskog na romski jezik, uradili su Predrag Atanasković i Desanka Ranđelović.

„Medijski sadržaj realizovan je u okviru projekta „Rota – točak“, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Kruševca. Stavovi izneti u podržanom medijskom sadržaju nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“