MINISTARKA MIHAJLOVIĆ O ULAGANJIMA U OKRUG /video

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je opštinu Trstenik gde je obavila odvojene sastanke sa predstavnicima opština Rasinskog okruga i predsednikom opštine Trstenik na kojima se razgovaralo o izgradnji Moravskog koridora i pomoći lokalnim samoupravama. Ministarka Mihajlović je prilikom posete Trsteniku istakla da je autoput Pojate-Preljina od strateškog značaja za ceo Rasinski okrug, te da se u narednih nekoliko meseci očekuje potpisivanje Ugovora, a već u trećem kvartalu ove godine mogla bi da otpočne i gradnja. Ove godine u opštini Trstenik rešiće se problem vodosnabdevanja čija je vrednost 400 miliona dinara .Sa ministarkom se razgovaralo i o rešavanju problema pružnih prelaza.

 

Kad je reč o Kruševcu, Načelnik Rasinskog okruga Branislav Vesić je rekao da je “Kruševac u fazi izgradnje dva postrojenja za prečišćavanje vode, jedan je pri izlasku iz Kruševca a drugi na jezeru Ćelije, od strane Brusa i Blaca“, Ministarka Mihajlović govorila je i o ulaganjima u aerodrome spomenuvši da će do juna meseca biti ulaganja u aerodrom u Kraljevu, od 8,5 miliona evra, da bi sa ovog aerodroma do juna meseca krenuo saobraćaj.

 

“Naš plan je da za Kraljevo imamo 20.000 putnika, sledeće godine 100.000.. Sledeće godine idu ulaganja u aerodrom Rosulje“, istakla je ministarka. U narednom periodu Rasinski upravni okrug može da očekuje veliku podršku Vlade Srbije i resornih ministarstava za sve započete i nove projekte.