METEOS: ZA VIKEND TEMPERATURE ISPOD PROSEKA

U subotu pre podne duži sunčani periodi, a popodne razvoj oblaka uz moguću ređu pojavu kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova, pre svega na severu i zapadu Srbije. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od6°Cu Požegi do14°C u Negotinu, a maksimalna od 20°Cu Subotici do 24°C na istoku i jugu Srbije.

U subotu u Kruševcu sunčani intervali uz dnevni razvoj oblaka. Vetar umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna oko 24°C.

U nedelju sunčani intervali uz dnevni razvoj oblaka sa povremenom kišom ili lokalnim pljuskovima. Više padavina će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji, a malo na severu i u Timočkoj Krajini. U ponedeljak i utorak svežije i promenljivo oblačno vreme sa čestom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom u većini predela.

Maksimalne temperature malo ispod 20 stepeni C što je ispod proseka za kraj maja.

Početkom juna meseca tj. od sredine iduće sedmice sledi postepeno otopljenje uz sve više sunčanih sati, ali nije isključena pojava kratkotrajnih lokalnih pljuskova.

 

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.