METEOS: VELIKA VRUĆINA U PETAK, U KRUŠEVCU DO 39°C

U petak pretežno sunčano i vrućina. Vetar slab, ujutru južni i jugoistočni, a popodne promenljivog pravca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 16°C u Požegi do 24°C u Beogradu, a maksimalna od 35°C na severu Vojvodine do 40°C na jugu Srbije. (Juče je u Valjevu bilo 40°C).

U petak u Kruševcu sunčano i velika vrućina. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 39°C.

U subotu pretežno sunčano i vrućina uz dnevni razvoj oblaka na zapadu Srbije sa vrlo malom šansom za lokalne pljuskove. Vetar slab, ujutru južni i jugoistočni, a popodne severozapadni ili promenljiv. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 16°C u Požegi do 25°C u Beogradu, a maksimalna od 36°C na severu Vojvodine do 40°C na jugu Srbije.

U nedelju izuzetno jaka vrućina uz pretežno sunčano vreme i maksimalne temperature ponegde do 41°C na jugu i jugozapadu. U nedelju popodne se očekuje razvoj oblaka koji može usloviti ređe kratkotrajne lokalne pljuskove.

U ponedeljak najzad stiže osveženja uz prolaznu kratkotrajnu kišu ponegde i pad temperature za 10.-ak stepeni, tako da bi bar na severu Srbije moglo biti malo ispod 30°C.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.