METEOS: U UTORAK VEOMA HLADNO, ALI SUVO TOKOM DANA

U utorak ujutru vrlo jak mraz, a tokom dana suvo uz sunčane intervale i postepeno naoblačenje popodne na severu Srbije. Uveče se ovo naoblačenje širi ka centralnim krajevima. Vetar slab zapadnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -18°C do -6°C, a maksimalna dnevna od -4°C do 0°C, a u Negotinu oko 3°C. U noći ka sredi je moguć slab sneg u severnim i centralnim predelima, uglavnom posle ponoći. Temperatura u 22h od -8°C na jugu do -2°C na severu.

U utorak ujutru u Kruševcu jak mraz, a tokom dana suvo uz sunčane intervale. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -15°C, a maksimalna dnevna -2°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata oko -9°C.

U sredu oblačno sa povremenim slabim snegom, osim po Vojvodini, gde će biti suvo. Temperatura u manjem porastu u odnosu na utorak. Vetar slab do umeren severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -15°C na jugu do -2°C u Beogradu, a maksimalna dnevna od 0°C na jugu do 6°C u Negotinu.

U četvrtak i petak sledi dalji porast temperature uz slabljenje jutarnjih mrazeva i dnevnu temperaturu od 1°C do 8°C. U subotu par stepeni niža temperatura, a u nedelju i ponedeljak ponovo malo toplije. Novo zahlađenje je moguće početkom februara po današnjoj prognozi.