METEOS: U UTORAK SUNČANO I EKSTREMNA VRUĆINA

U utorak ekstremna vrućina u centralnoj i južnoj Srbiji uz temperaturu ponegde do 44°C. Na severu Vojvodine manja vrućina za 10.-ak stepeni. U toku dana sunčani periodi uz umerenu oblačnost koja dolazi sa severozapada. Krajem dana i u noći ka sredi se očekuje osveženje na severu Srbije uz lokalne pljuskove. Vetar pre podne slab do umeren južni, a popodne na severu Srbije zapadni, a na jugu umeren do pojačan jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 19°C do 26°C, a maksimalna od 34°C na severu do 44°C na jugu Srbije. Uveče su mogući pljuskovi na severu i zapadu Srbije. Temperatura u 22h od 22°C do 32°C.

U utorak u Kruševcu sunčano i ekstremna vrućina. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna do 43°C.

U sredu osveženje sa kišom i pljuskovima u svim krajevima. Moguće su lokalne nepogode sa gradom i olujnim vetrom na jugu i istoku Srbije. Vetar umeren severozapadni. Pritisak ispod normale i u porastu. Jutarnja temperatura od 18°C do 26°C, a maksimalna od 24°C na severu Srbije do 36°C na krajnjem jugu. Uveče samo na jugu kiša koja prestaje. Temperatura u 22h od 15°C do 19°C.

U četvrtak sveže jutro i prijatno vreme tokom dana uz duže sunčane periode. U petak i subotu ponovo sve toplije i vrućina u subotu.