METEOS: U SUBOTU UJUTRU SNEG, TOKOM DANA SUVO

U noći ka suboti i u subotu ujutru padaće susnežica i sneg u centralnim i južnim krajevima Srbije. Padavine prestaju tokom prepodneva i od sredine dana svugde suvo uz promenljivu oblačnost i sunčane intevale. Biće nekoliko stepeni hladnije nego u petak. Krajem dana na severu Vojvodine novo naoblačenje sa kišom i snegom uveče. Vetar umeren severozapadni, a popodne slab zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -4°C do 1°C, a maksimalna dnevna od 2°C na jugu do 7°C u Negotinu. Uveče na severu kiša i sneg koji se šire tokom noći ka južnim predelima. Temperatura u 22h od -2°C do 1°C.

U subotu u Kruševcu hladnije sa slabim snegom ujutru, a zatim prestanak padavina i suvo od sredine dana, a popodne sa sunčanim intervalima. Vetar umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 0°C, a maksimalna dnevna do 3°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata 0°C.

U nedelju ujutru slab mraz, a tokom dana toplije nego u subotu sa sunčanim intervalima uz prolazno naoblačenje sa šansom za kratkotrajnu kišu ponegde. Vetar ujutru slab južni i jugozapadni, a popodne na severu umeren severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -8°C na jugu do 1°C u Beogradu, a maksimalna dnevna od 4°C na jugu do 10°C u Loznici i Negotinu.

U ponedeljak ujutru slab mraz. Tokom dana toplije od prosek, pre podne sunčani periodi, a popodne postepeno naoblačenje na severu Srbije i kiša uveče na severu, a zatim i zapadu Srbije. U noći ka utorku zahlađenje pa će kiša preći u sneg, najpre na zapadu Srbije. U utorak hladnije sa snegom, a u Vojvodini padavine prestaju tokom jutra. U sredu suvo sa slabim mrazem ujutru i sunčanim periodima tokom dana uz manji porast temperature.