METEOS: U ČETVRTAK TOPLO, MOGUĆI KRATKI LOKALNI PLJUSKOVI

U četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo sa malo oblaka. Samo će na jugozapadu i jugu Srbije doći do jačeg razvoja oblaka uz moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom u toku popodneva. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 20°C, a maksimalna od 32°C do 35°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 22°C do 27°C.

U četvrtak u Kruševcu sunčani periodi sa malo oblaka i vrlo toplo. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16°C, a maksimalna do 33°C.

U petak pretežno sunčano i vrućina u svim krajevima. Popodne se očekuje slab lokalni razvoj oblaka. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan, a u ostalim krajevima slab istočnih ili južnih pravaca. Pritisak oko normale i u blagom padu. Minimalna temperatura od 15°C do 23°C, a maksimalna od 34°C do 38°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 24°C do 29°C.

U subotu osveženje sa lokalnim pljuskovima na severu i zapadu Srbije, a na jugu vrlo toplo sa pljuskovima krajem dana. U nedelju i na jugu Srbije niža i prijatnija temperatura uz pojavu kratkotrajnih pljuskova, a na severu suvo. U ponedeljak sveže i prijatno jutro, a tokom dana sunčano i bez vrućine. Od utorka ponovo sve toplije i vruće sredinom i u drugoj polovini iduće sedmice.