METEOS: U ČETVRTAK TEMPERATURA IZNAD PROSEKA, OKO 18°C

U četvrtak toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz umereno prolazno naoblačenje koje zahvata sever Srbije u toku prepodneva i brzo se premešta na istok i jugoistok Srbije. Šansa za kratkotrajnu kišu je vrlo mala i to pre svega ponegde u Banatu. U ostalim krajevima suvo. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni, na severu Vojvodine pojačan jugozapadni. Pritisak malo ispod normale na severu i oko normale na jugu Srbije. Minimalna temperatura od -1°C u Požegi do 6°C u Beogradu, a maksimalna dnevna od 12°C u Užicu do 19°C u Nišu. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 4°C do 10°C.

U četvrtak u Kruševcu vrlo toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz umereno prolazno naoblačenje bez padavina. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 3°C, a maksimalna 18°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata oko 10°C.

U petak malo niža temperatura nego u četvrtak, ali i dalje znatno iznad proseka za ovo doba godine. Preovlađivaće sunčano vreme sa malo oblaka. Vetar slab do umeren severozapadni vetar, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 0°C do 6°C, a maksimalna dnevna od 12°C do 16°C.

U subotu toplo za ovo doba godine uz dnevnu temperaturu od 14°C do 18°C sa dužim sunčanim periodima. Krajem dana naoblačenje na severu Vojvodine donosi kišu koja se u noći ka nedelji širi na ostale krajeve. U nedelju se naoblačenje sa prolaznom kišom premešta ka jugoistoku Srbije uz pad temperature za 4 do 8 stepeni u odnosu na subotu. U ponedeljak nas očekuje još jedno naoblačenje sa kišom, a u utorak zahlađenje po današnjoj prognozi.