METEOS: U ČETVRTAK SVEŽE SA KIŠOM POVREMENO

U četvrtak svežije sa kišom u većini krajeva. Kišna zona se premešta od jugozapada ka severoistoku i krajem dana kiša prestaje na jugozapadu Srbije. Vetar umeren do pojačan jugoistočni u košavskom području, a slab do  umeren južni ili istočni u ostalim krajevima. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 14°C u Užicu i Valjevu do 17°C u centralnim predelima. Uveče kiša odlazi ka severu i istoku Srbije, a prestaje na jugozapadu i zapadu. Temperatura u 22 sata od 9°C do 12°C.

U četvrtak u Kruševcu svežije sa kišom povremeno. Vetar slab do umeren istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 9°C, maksimalna do 16°C. Uveče slaba kiša.

U petak promenljivo vreme uz smenu kraćih sunčanih i dužih oblačnih perioda sa kratkotrajnom kišom povremeno i uz lokalne pljuskove ponegde. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar u košavskom području, a u ostalim krajevima slab južni ili istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 16°C do 20°C. Uveče je moguća kiša ponegde na severu i istoku Srbije. Temperatura u 22h od 10°C do 13°C.

U subotu u većini krajeva pretežno suvo i toplije sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka. Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi su mogući na jugozapadu Srbije i u centralnim predelima. Jugoistočni vetar će malo oslabiti. U nedelju vetrovito u košavskom području uz naoblačenje sa kišom tokom dana u većini krajeva. Početkom idćue sedmice promenljivo vreme.