METEOS: U ČETVRTAK JAKA VRUĆINA, U KRUŠEVCU DO 39°C

U četvrtak pretežno sunčano i jaka vrućina. Popodne na severu Srbije razvoj oblaka i krajem dana lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab južni, a kasnije popodne i krajem dana umeren severozapadni na severu Srbije. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 17°C do 25°C, a maksimalna od 33°C na severu Vojvodine do 40°C u Leskovcu. Uveče ponegde lokalni pljuskovi na severu Srbije. Temperatura u 22 sata od 22°C do 29°C.

U četvrtak u Kruševcu pretežno sunčano i jaka vrućina. Vetar slab južni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 39°C. Uveče suvo i vrlo toplo.

U petak oko 5, 6 stepeni manja vrućina uz prolaznu oblačnost sa retkom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova na zapadu i jugu Srbije. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 17°C do 21°C, a maksimalna od 30°C do 33°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 20°C do 26°C.

U subotu sunčano i vrlo toplo, a od nedelje velika vrućina, uz temperature preko 35°C, a ponegde na jugu do 40°C u ponedeljak.