METEOS: SUNČANO I ZNATNO TOPLIJE, U KRUŠEVCU DO 23°C

U četvrtak sunčano i znatno toplije, u svim krajevima oko ili malo iznad 20°C u toku popodneva. Krajem dana umereno naoblačenje dolazi na severi i zapad Srbije. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, krajem dana u južnom Banatu u pojačanju. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 8°C, a maksimalna od 20°C do 24°C. Uveče suvo i relativno toplo. Temperatura u 22 sata od 12°C do 16°C.

U četvrtak u Kruševcu sunčano i znatno toplije. Vetar slab istočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 2°C, a maksimalna do 23°C. Uveče suvo. 

U petak naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima prelazi preko Srbije iz pravca jugozapada ka severoistoku. Kišna epizoda će potrajati nekoliko sati, a nakon nje može doći do kratkotrajnog razvedravanja sa sunčanim intervalima. Popodne razvoj oblaka može usloviti lokalne pljuskove. Na severu i zapadu Srbije znatno svežije nego u četvrtak. Vetar ujutru umeren jugoistočni i južni, a popodne jugozapadni i zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 14°C na severozapadu do 20°C na jugu Srbije. Uveče je moguća kiša ponegde na zapadu i severu. Temperatura u 22 sata od 7°C do 12°C.

U subotu i nedelju promenljivo oblačno vreme sa smenom kišnih i sunčanih intervala uz moguće lokalne pljuskove. Početkom iduće sedmice se nastavlja promenljivo i nestabilno vreme sa povremenom kišom i svežije od proseka.