METEOS: JUTRO PRIJATNIJE, TOKOM DANA VRLO TOPLO

U utorak u većini predela malo svežije i prijatnije jutro, a tokom dana pretežno sunčano i vrlo toplo sa lokalnim razvojem oblaka. Na severu podnošljivija temperatura, a idući ka jugu Srbije sve toplije i veća vrućina. Tokom dana postoji mogućnost za retku pojavu kratkotrajne kiše ili ponekog lokalnog pljuska. Vetar slab zapadni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 20°C, a maksimalna od 30°C na severu Vojvodine do 37°C na jugu Srbije.

U utorak sunčano i vrućina, nekoliko stepeni manja nego u ponedeljak. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 16°C, a maksimalna 35°C.

U sredu pretežno sunčano i vrlo toplo, posebno na jugu Srbije. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna temperatura od 14°C do 21°C, a maksimalna od 32°C na severu Vojvodine do 38°C na jugu Srbije.

U četvrtak naoblačenje sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima se širi od zapada ka istoku tokom dana i donosi osveženje.

U petak svežije u svim krajevima i prijatnije vreme uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima i moguću kratkotrajnu kišu i poneki lokalni pljusak. Za naredni vikend sunčano i sve toplije, u subotu malo iznad 30°C, a u nedelju oko 35°C.