METEOS: DO 5. JANUARA TEMPERATURE IZNAD PROSEKA

U noći ka utorku prolazna kiša se premešta od severozapada ka jugu Srbije. U utorak toplo za ovo doba godine uz jak južni i jugoistočni vetar. Na severu Srbije suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim predelima oblačnije uz povremenu kišu. Udari vetra u južnom Banatu dostizaće 100 km/h, ali će vetar malo oslabiti popodne. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 1°C u Užicu i Zaječaru do 10°C u Vršcu, a maksimalna od 7°C u Negotinu do 15°C u Loznicii na jugu Srbije.

U planinskim predelima jak južni vetar i kiša uz topljenje snega do 1600 mnv, a iznad te visine susnežica i sneg.

U utorak u Kruševcu toplo za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa malo kiše. Vetar umeren južni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 12°C.

U sredu relativno toplo i oblačno sa povremenom kišom koja se premešta od severozapada ka jugoistoku Srbije u toku dana.U četvrtak, poslednjeg dana ove godine, hladnije sa kišom, a u planinama sa snegom. Padavine slabe i postepeno prestaju krajem dana, pa će u drugom delu Novogodišnje noći biti suvo uz postepeno razvedravanje. Prva dva dana Nove godine, u petak i subotu, suvo sa sunčanim periodima uz manji porast temperature u subotu. U nedelju oblačnije sa slabom kišom. Temperature će biti iznad proseka bar do 5. januara.