MANIFESTACIJA “AKTIVNIJA SRBIJA” U KRUŠEVCU /video

Na centralnom gradskom trgu u Kruševcu u nedelju je, tačno u podne, organizovana eduktativno-sportska manifestacija „Aktivnija Srbija“. Manifestacija “Aktivnija Srbija” je počela razgovorom sa lekarima i nutricionistima o načinu ishrane, a nakon toga usledio je javni trening sa fitnes instruktorima. Aktivnija Srbija je, kako kažu oragizatori, manifestacija koja se sporovodi sa ciljem očuvanja zdravlja I kako bi se građanima ukazalo na pravilnu ishranu i fizičku aktivnost. Projekat je osmišljen tako da, obilazeći gradove u Srbiji, na gradskkim trgovima se sprovodi grupni javni trening.

 

Projekat se sprovodi uz podršku Gradske uprave, naglasio je pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu Predrag Milenković, koji je rekao da Kruševac podržava sve akcije posebno kada se radi o široj populaciji. Naročito je bitno, naglasio je Milenković, da deca budu uključena u fizičku aktivnost I stiču zdrave navike od malih nogu, kako bi I u zrelijem dobu se bavili fizičkim aktivnostima redovno, rekreativno. Kultura zdravlja je nešto što mi promovišemo, zaključio je Milenković.

 

 

Svi učesnici manifestacije Aktivnija Srbija dobili su prigodne poklone sponzora manifestacije, a Aktivnija Srbija svoj projekat nastavlja u još nekoliko gradova Srbije. Narednog vikenda boraviće u Čačku. Prema istraživanjima rađenim u u protekih godinu dana došlo se do podataka da se u Srbiji 65 odsto građana ne bavi nikakvnom fizičkom aktivnošću, pa samim tim i ovaj projekat ima motivacioni karakter.