JOŠ JEDAN PORAZ, PA OSTAVKA RUKOVODSTVA FK NAPREDAK

U utakmici 25. kola Ling long Super lige Srbije, koja je odigrana danas od 14 sati u Kruševcu, FK Napredak je izgubio od beogradskog Rada rezultatom 0:2. Ovim porazom Napredak je smanjio šansu za opstanak u najelitnijem nacionalnom fudbalskom takmičenju.

Na zvaničnom sajtu FK Napredak, nakon današnje utakmice je objavljeno sledeće: „Očekivalo se da će Napredak ovog proleća krenuti uzlaznom linijom. Angažovan je iskusni stručnjak Milan Đuričić, klupsko rukovodstvo ispunilo je i sve druge želje sportskog sektora. Stigla su tražena pojačanja, ekipi je omogućeno da se priprema u optimalnim uslovima u Antaliji. U međuvremenu, Upravni odbor je uspeo u potpunosti da klub finansijski stabilizuje, odrađeno je i interno uređivanje svih akata, do pred kraj dovedeno i eksterno i infrastrukturno uređenje stadiona, koji je već jedan od najlepših u zemlji. Rezultati su, međutim, ispod svih očekivanja, a kap koja je prelila čašu je poraz na domaćem terenu od Rada, direktnog rivala u borbi za opstanak i Napretkovo rukovodstvo se odlučilo za radikalan potez – podnelo je kolektivnu ostavku! Kao čin moralne odgovornosti i sa nadom da se eventualno može pronaći neko – ko će spasiti klub ispadanja iz elitenog srpskog ranga. Napretku predstoji grčevita borba za opstanak, a posle odluke klupskih čelnika, na potezu je sada Skupština kluba.“

U narednom, 26. kolu SLS kruševački Napredak gostuje ekipi Zlatibora. Osvajanje 3 boda u ovom susretu neophodni su Kruševljanima za opstanak u Super ligi.