Izveštaj Štaba za vanredne situacije za 25.3.2018. u 13 sati:

Južna Morava, merna stanica Mojsinje, vodostaj je 354 cm, pad vodostaja. Za 26. i 27.03.2018.godine najavljen je porast vodostaja zbog topljenje snega. Državni put II B reda 215 Kruševac – Đunis – Niš je PROHODAN, a potrebno je voziti uz poštovanje saobraćajne signalizacije i oprez zbog uslova na putu. Na snazi je Redovna odbrana od poplava. 25 domaćinstava i 27 ljudi nije, za sada, ugroženo. Organizovani su obilasci saobraćajne policije i    pripadnika VSJ SVS. JKP “Vodovod Kruševac” dostavlja pijaću vodu a JKP “Kruševac” po potrebi dostavlja tehničku vodu za životinje. Elektrodistribucija Kruševac, Gradske komunalne službe, zdravstvene i veterinarske službe vrše obilazak terena.

Na Zapadnoj Moravi, merna stanica Jasika, vodostaj je 73 cm, primetno je kolebanje vodostaja bez dostizanja upozoravajućih nivoa. Reka Rasina, merna stanica Ravni, vodostaj je 104 cm i očekuje se kolebanje vodostaja.

Iz akumulacije Ćelije ispušta se 26 m3/s, a ulazi 12 m3, vodosnabdevanje je stabilno.

Klizišta su aktivna u Ribaru, Zdravinju, Velikoj Kruševici, Pasjaku i Maloj Reci. Na terenu su ekipe zimske službe AD “Kruševac puta” i JKP “Kruševac”. Autobuski saobracaj se odvija bez zastoja.