EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ŠKOLAMA JE STABILNA

U Srbiji je sve više dece, odnosno školaraca, pozitivnih na Covid19, a tamo gde je najkritičnije, kao što je to Vranje, sve srednje škole i nekoliko osnovnih prešle su na onlajn nastavu. Na teritoriji školske uprave Kruševac situacija vezana za koronavirus je stabilna, a potpuna online nastava sprovodi se u 4 odeljenske grupe – tri u osnovnim i jednoj u srednjoj školi.

Školska uprava u Kruševcu na dnevnom nivou prikuplja podatke o broju inficirane dece, školaraca, vaspitača i nastavnog osoblja u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, a zatim podatke prosleđuje Ministarstvu prosvete. Iz prikupljenih podataka se zaključuje da je na teritoriji školske uprave Kruševac situacija vezana za koronavirus stabilna.

U jednoj od kruševačkih gradskih osnovnih škola, OŠ “Dositej Obradović” koju pohađa oko 900 đaka, situacija vezana za koronu je zadovoljavajuća, potvrdio nam je direktor ove obrazovne ustanove.

Republički Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjem zasedanju nije predložio nikakve nove mera, već je odlučeno da se ovo vladino telo ponovo sastane u petak, kada će se i epidemiološko stanje u obrazovnim ustanovama ponovo naći na dnevnom redu.