EKSPLOZIJA U “KRUŠIKU”, POGINUO INŽENJER

Jedan radnik “Krušika” je poginuo, a jedan je teško povređen u ataru sela Donje Bukovice kod Valjeva, na poligonu namenske industrije “Krušik”. Radnici su povezivali kapislu na opitnu minu usled čega je došlo do eksplozije.

Tokom realizacije redovnih zadataka Holding kompanije “Krušik” Valjevo na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu, oko 11 časova na poligonu Begove vode u selu Zlatarić kod Valjeva, izbila je eksplozija od koje je poginuo radnik “Krušika” M. J., a povređen je radnik M. P., koji je učestvovao u realizaciji opitovanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Inženjer “Krušika” M. J. poginuo je na licu mesta, prenose mediji. Povređeni radnik M. P. odmah je prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu, gde je hospitalizovan i ukazana mu je medicinska pomoć.

U bolnici su za RTS potvrdili da je pacijent došao u teškom opštem stanju, sa povredama koje su opasne po život. Inicijalno je zbrinut u Urgentnom centru, urađena je dijagnostika, dobio je inicijalnu terapiju i transportovan je na VMA u pratnji anesteziologa i anestetičara. 

Odmah po nastanku vanrednog događaja, Holding kompanija “Krušik” obavestila je nadležne državne organe koji će izvršiti uviđaj, navodi se u saopštenju.