EDUKATIVNA RADIONICA „STRUKTURA PSIHE“

 

U petak, od 19 sati u Medija centru KCK biće organizovana interaktivna radionica koju će voditi psiholog i psihoterapeut Petar Jeknić.

Psihološko-psihoterapijska edukativna radionica „Struktura psihe“ namenjena je osobama koje žele da se upoznaju delove sopstvenog bića o kojem se malo govorilo tokom školovanja. Toliko malo da uglavnom ne razumemo ni pojam „psiha“. Cilj je da se tokom pet jednoiposatnih radionica polaznici upoznaju sa strukturom psihe, emocijama, pojmom i značajem nesvesnog, psihološkim razvojem i razvojnim krizama koje traju tokom čitavog života, kao i mehanizmima psihičke odbrane. Sve navedene teme imaju praktičan značaj za uravnotežen, pa samim tim i zdrav psihički život. Ravneteža između emocionalnog i racionalnog dela naše psihe predstavlja početak, koji za posledicu ima miran i sadržajan život. Ne postoji drugi način osim da nešto naučimo o onome što mislimo da znamo.
 
U petak 18. maja od 19 sati,  u Legatu Milića od Mačve biće održan koncert kamerne klase prof. Pavla Panina. U programu će nastupiti Miona Vukadinović, Mina Radulović, Sara Krasić, Branislav Miladinović, Đurđina Krstić, Sofija Đurđević, Anja Micanović, Anđela Simić, Marko Anđelković, Petra Brkić, Jana Đokić, Marko Babić, Andrijana Gvozdenović i Anastasija Vasić.
U petak u Beloj sali KCK biće održana i promocija romana „Cepanje duše“, autorke Jelene Milenković. U programu koji vodi i uređuje Jelena Protić Petronijević, pored autorke nastupiće Irena Đorđević, Dragoslav Đorđević, Jelena Đorđević i Nikola Ristić.