DRUGI ROĐENDAN ZABAVNOG PARKA „ŠARENGRAD“

Na Vidovdan 2021. godine, u Kruševcu je otvorena turistička atrakcija – Zabavni park „Šarengrad“. Programom za najmlađe, obeležen je drugi rođendan.

Kompleks Zabavnog parka “Šarengrad”, na južnoj padini Bagdale, na Bruskom putu, putu Kruševac – Kopaonik, otvoren je sa namenom da se prvenstveno ulepša detinjstvo najmlađoj populaciji. “Šarengrad” je mesto koje je za decu igra, a za roditelje razonoda. Mnoštvo zabavnih sadržaja smešteno je na površini od 1,5 ha. Zabavni kompleks „Šarengrad“ sadrži dva velika igrališta na otvorenom prostoru za zajedničku igru. Sadrži replike dinosaurusa raznih veličina. Centralno igralište namenjeno je deci uzrasta do 7 godina i prilagođeno je deci sa invaliditetom, a drugo, koje je u obliku dinosaurusa, namenjeno je deci uzrasta do 12 godina. U letnjim mesecima u “Šarengradu” sun a raspolaganju dečji sportski tereni, a zimi se postavlja ledena čarolija – klizalište „Šarengrad“. U Zabavnom parku je smešten i teren za mini golf, ali i veliki šah. “Šarengrad”, ili Dino park, je za dve godine rada postao odredište mnogih školskih ekskurzija, ali i nezaobilazna destinacija za obilazak prilikom poseta turista.

Na Vidovdan 2023. je svečano, sa najmlađim Kruševljanima i programom proslave koji je bio pripremljen za njih, proslavljen drugi rođendan “Šarengrada”.