DIREKTORKA U SAMOIZOLACIJI, POZITIVNA NA COVID19

Kako je za TV Jefimija potvrđeno iz Upravnog odbora Opšte bolnice u Kruševcu, direktorka ove zdravstvene ustanove dr Vesna Stević Gajić, pozitivna je na koronavirus, utvrđeno je nakon dva testiranja, a radi se o blažem obliku Covid19 i direktorka je u samoizolaciji.

 

Funkciju vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Kruševac obavljaće dr Savko Marković, došadašnji pomoćnik direktora. Opšta bolnica u Kruševcu funkcioniše u potpunosti.

 

Nakon što je dijagnostikom potvrđeno prisustvo korona virusa kod direktorke Opšte bolnice, u Upravnoj zgradi je, pored osnovne, urađena i dodatna, opšta dezinfekcija. Krug bolnice se, inače, dezinfikuje tri puta dnevno, a na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Kruševcu dezinfekcija se vrši na svaka tri sata.

 

Podsećamo, ranije je potvrđeno da je korona virusom zaražena jedna doktorka Hitne pomoći u Kruševcu. U periodu inkubacije virusa i po dijagnostikovanju istog, doktorka nije radila. Urađena je epidemiološka rekonstrukcija kontakata doktorke kod koje je utvrđen Covid19 i urađena kompletna dezinfekcija prostora ove zdravstvene službe pri Domu zdravlja. Trojica njenih kolega-tehničara bilo je u samoizolaciji. I u Varvarinu je korona virus potvrđen kod dva zdravstvena radnika i to kod doktora opšte prakse i ginekologa, koji su zaposleni u privatnoj ordinaciji. Zamenik direktora Opšte bolnice u Jagodini dr Vladimir Nedeljković takođe je pozitivan je na korona virus, potvrdio je direktor Doma zdravlja u Jagodini dr Darko Miletić. Koronavirus je potvrđen i kod jedne medicinske sestre te ustanova, dodao je Miletić. I direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić pozitivan je na virus korone, ali je virus potvrđen i u toj bolnici stanje je najteže u poređenju za zdravstvenim ustanovama u drugim gradovima jer je 18 medicinskih radnika je pozitivno na koronu na čelu sa generalnim direktorom, a jedan lekar je preminuo. Zatvoreno je nekoliko odeljenja i službi. U paraćinskoj Opštoj bolnici, lekari i medicinsko osoblje ortopedije, pozitivni su na koronavirus, zbog čega je ovo odeljenje zatvoreno na 14 dana i jedan deo pacijenata biće upućen u jagodinsku bolnicu. Još jedna doktorka sa drugog odeljenja pozitivna je na virus.

 

Autor: redakcija TV Jefimija