DANAS NA SNAGU STUPAJU NOVE MERE VLADE SRBIJE

U Srbiji su od danas na snagu stupile nove epidemiološke mere i ograničenja rada ugostiteljskih objekata i trgovina. Od 21 čas do pet ujutru zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, prodavnica i tržnih centara, izuzev apoteka, dostave hrane i benzinskih pumpi, ali samo za točenje goriva. Ograničenja ne važe za privredu koja radi treću smenu.

Štab za vanredne situacije u skladu sa epidemiološkom situacijom na teritoriji Кruševca, Odlukom Vlade Republike Srbije u vezi sprečavanja širenja korona virusa, doneo je odluku da se Ograničava rad trgovačkih i ugostiteljskih objekata u Кrusevcu (tržni centri, marketi, kafići, barovi, restorani, hoteli-hotelski restorani, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge, igraonice za decu i svi ostali objekti) na teritoriji grada Кruševca do 21 čas i navedeno ograničenje traje do 05 časova idućeg dana. Nalaže se gore navedenim objektima striktno poštovanje svih epidemioloških-sanitarnih mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19 koju je donela Vlade Republike Srbije. Apoteke, dostave hrane, delovi benzinskih stanica za naplatu i točenje goriva i privredni subjekti koji rade i treću smenu su izuzete od mera iz tačke.

Štab je naložio da se nastavi sa pojačanim zajedničkim inspekcijskim nadzorom u koordinaciji inspekciskih organa Grada Кruševca i republičkih inspekciskih organa, kao i drugih državnih organa na nivou Rasinskog upravnog okruga a u skladu sa dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Na snazi ostaju svi ostali normativni propisi koje je donela Vlada Republike Srbije.