COVID19, SRBIJA: 108 NOVOINFICIRANIH, DVOJE PREMINULO

U poslednja 24 sata u Srbiji je preminulo još dvoje ljudi od posledica inficiranja virusom korona. Ukupan broj preminulih je 709, navodi se na sajtu covid19.rs.

Na respiratorima je 36 pacijenta.

Registrovano je 108 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus su testirane 9.513 osobe. U Srbiji, od početka epidemije koronavirusom potvrđena su 31.207 slučaja infekcije. Do 15 sati 28. avgusta 2020. godine u Srbiji je testirano ukupno 913.856‬ osoba, koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da neće biti uveden karantin niti obavezan negativan PCR test za naše državljane koji se vraćaju sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore, ali je usvojio preporuku da đaci od povratka iz inostranstva u Srbiju 10 dana pohađaju nastavu onlajn. Dakle, deo koji se tiče dece koja se vraćaju iz inostranstva je na nivou preporuke, a ne obaveze. To praktično znači da roditelji treba da budu odgovorni, i da inača mere temperaturu deci i ne šalju ih u školu ako imaju povišenu temperaturu ili bilo koji od simptoma bolesti.