ČIŠĆENJE RIBARSKE REKE, SLEDEĆA – PEPELJUŠA /video

Čišćenjem Ribarske reke, kod mosta u selu Jošje, nastavljena je velika akcija “Očistimo reke Srbije” koju zajedno sprovode “Blic” i kompanija “VIP mobile”. Naime Blic i VIP mobile pokrenuli su ovu akciju sa namerom da se vodotokovima u Srbiji vrati dostojanstven izgled, kao i da se životna sredina učini lepšom i zdravijom. Kampanja ima za cilj organizovanje i podsticanje na konkretne akcije čišćenja, kao i podizanje opšte svesti o ekološkim izazovima sa kojima se naša zemlja suočava.

 

Na lokaciji kod mosta na Ribarskoj reci uočena je velika količina pet ambalaže i drugog otpada koji je napravio veštačku branu što koja može da izazove izlivanje reke usled velikih padavima. Grad Kruševac intenzivno radi na smanjenju rizika od katastrofa te redovno čisti i održava vodotokove kao i ostale kritične lokacije koje mogu da izazovu potencijalne prirodne katastrofe a uporedo sa tim radi se i na infrastrukturi. Ono što je važno istaći da JKP “Kruševac” uslugom iznošenja smešća pokrilo sva naseljena mesta na teritoriji Kruševca.

 

U akciji čišćenja učestvovali su Odeljenje za poslove odbrane i vanredne situacije, JKP “Kruševac”, učenici O.Š. “Velizar Stanković Korčagin” – istureno odeljenje Kaonik i druge službe. Naredna akcija biće sprovedena 5. novembra na reci Pepeljuši povodom Dana klimatskih promena.